Начало / Новини / POMOĆ MEDIJIMA NA BUGARSKOM: Obećanje, ludom radovanje
Predsednici Vučić i Radev i Novica Tončev FOTO FB

POMOĆ MEDIJIMA NA BUGARSKOM: Obećanje, ludom radovanje

Proteklo je tačno mesec dana od kada je sa najviših instanci dveju država, Srbije i Bugarske, obećano da će bugarski mediji u Srbiji dobiti neophodnu i tako potrebnu finansijsku pomoć.

Prilikom posete Srbiji, Rumen Radev, predsednik Bugarske, tačno pre mesec dana, rekao je u Dimitrovgradu da se dogovorio sa svojim domaćinom Aleksandrom Vučućem, o finansijskoj podršci medijima koji informišu na bugarskom jeziku.

Na konferenciji uza novinare, pod „otvorenim nebom“, predsednik Radev je rekao da će za devet medija, pomoć u iznosu od 535.000 evra stići za sedam do 10 dana.

I dok je visoki gost govorio novinarima, prekinuo ga je njegov domaćin Vučić i ispravio rečima: „Manje – tri do četiri dana“.

I tako, ta Vučićeva „tri do četiri dana“ traju tačno mesec dana, a da li će trajati još i koliko, to za sada niko ne zna.

– Zvali smo više puta i Kabinet predsednika Vučića i Ministarstvo kulture i medija, međutim do danas otuda nema nikakvih pouzdanih informacija – kaže urednik jednog od tih devet medija na bugarskom jeziku.

Inače u tim razgovorima dvojice predsednika sa svojim saradnicima, konstatovano je da je finansijska situacija u medijima koji u Srbiji informišu na bugarskom jeziku izuzetno teška i da im je neophodna pomoć države.

Na toj listi od devet, iz Bosilegrada su mesečnik „Bilten“, koga izdaje Kulturno informativni centar KIC, portal „Glas press“ i Televizija „Kodal“.

R. Irić

Izvor: www.infovranjske.rs

Докладвай за грешка на тази страница!

Докладвай за грешка на тази страница!

captcha

Още за четене...

Световен ден на бежанците

Всяка година милиони жени, мъже и деца по света са принудени да бягат от домовете …

Един коментар

  1. Mislim da su sad 8 posle ovaj tekst…

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.