Аниматори из Босилеграда учествоваће на четвртом Међународном фестивалу кратког филма КРАТКА ФОРМА

Млади аниматори из Босилеграда нижу успехе у оквиру продукције МАНИМЕ захваљујући посвећености свом „послу“, али и континуираном заједничком раду са својим менторима. Они су, озбиљно креативни, уронили у свет анимираног филма и стварају нове светове померајући хоризонте. Захваљујући креативности и упорности њихова остварења, чак и поред скромних техничких могућности, угледала су светлост дана на многим фестивалима.

Од 26.септембра до 1.октобра ове године имаће прилику и да се представе са два своја анимирана филма „Шериф Пера“ и „Персонификација“ на четвртом Међународном фестивалу кратког филма КРАТКА ФОРМА у Горњем Милановцу. За фестивал у најужи круг ушло је 246 анимираних филмова, подељених у четири различите категорије. Овај престижни фестивал окупља успешне аниматоре из целог света: из Јапана, Канаде, Италије, Бразила, Аргентине и других земаља.

 • Веома сам задовољан успехом наше продукције. Деца су та, која су дала све од себе и то увек кроз игру и шалу. Показали смо да су наша остварења квалитетна упркос скромној техничкој опреми и трудићемо се да будемо још бољи. Сигуран сам да ће млади аниматори, независно од тога коју позицију заузмемо на фестивалу, уживати и дружити се, као и разменити искуства са својим колегама из других земаља – изјавио је за Глас Пресс Љубиша Пенев, ментор младих аниматора.

И.М.

Докладвай за грешка на тази страница!

  captcha

  За Ивана Миланов

  Ивана Миланов е родена на 15 януари, 1990 година, в град Враня, Сърбия. Основно училище и Гимназия завършва в Босилеград. След това следва география и туризъм в Природо-математическия факултет в град Ниш и получава степен магистър. В момента живее в Босилеград. В свободно време твори поезия за деца и участва в различни фестивали и конкурси.

  Още за четене...

  НА ТОЗИ ДЕН Е РОДЕН ПЕЙО ЯВОРОВ

  На 13 януари се навършват 143 г. от рождението на един от най-гениалните български поети …

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.