Начало / Новости на српском језику / Javni pozivi NSZ predstavljeni privrednicima Bosilegrada

Javni pozivi NSZ predstavljeni privrednicima Bosilegrada

U Sali za sastanke u zgradi Opštine Bosilegrad,  juče je održana prezentacija javnih poziva Nacionalne službe za zapošljavanje za 2019. godinu.

Prezentacija je realizovana sa ciljem da se poslodavci informišu o setu mera namenjenih podsticanju zapošljavanja.

Skupu su prisustvovali predstavnici velikog broja privatnih firmi, javnih preduzeća i  institucija iz naše opštine.

Prisutne je najpre pozdravio predsednik opštine Vladimir Zaharijev, koji je između ostalog istakao da naša Opština ima odlične odnose sa Vladom Republike Srbije i Ministarstvom rada i socijalne politike i pozvao poslodavce da konkurišu za programe, koje sprovodi Nacionalna služba zapošljavanja. On je dodado da će im Opština Bosilegrad sa svojim službama uvek biti na raspolaganju i pružati maksimalnu logističku podršku prilikom konkurisanja i realizacije programa mera.

Nakon izlaganja predsednika, predstavnici NZS iz Vranja detaljno su upoznali prisutne sa svim programima, koje će služba realizovati tokom 2019 godine.

Najviše pažnje kod prisutnih je izazvao program obuke i prekvalifikacije nezapošljenih lica sa evidencije Nacionalne službe za zpošljavanje. Za taj program posebno su zainteresovane novootvorene tekstilne fabrike „Kentaur“ i „Vitanteks“, koje su prethodnih meseci započeli proizvodnju u bivšim objektima Kobosa i Čarapare.

Predstavljeni su sadržaji programa, uslovi konkurisanja i način realizacije mera aktivne politike zapošljavanja, u okviru raspisanih javnih poziva koje NSZ sprovodi kroz programe dodatnog obrazovanja i obuka, razvoja preduzetništva i programe zapošljavanja.

Objavljeni su konkursi za dodelu subvencije za samozapošljavanje Roma, realizaciju programa pripravnika za nezaposlene sa srednjim obrazovanjem, dodelu subvencija za samozapošljavanje, za program sticanja praktičnih znanja, realizaciju programa stručne prakse, sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlene osobe sa invaliditetom, za učešće u finansiranju programa obuke na zahtev poslodavca. Veliko interesovanje je, kao i svake godine, za javne radove.

Takođe, NSZ je objavio i konkurse za: refundaciju troškova podrške osobama sa invaliditetom koje se zapošljavaju pod posebnim uslovima, dodelu subvencija zaposlenima za samozapošljavanje, dodelu subvencije za samozapošljavanje nezaposlenima, za organizovanje sprovođenja javnih radova na kojima se angažuju nezaposlene osobe sa invaliditetom.

Više detalja  o javnim pozivima i konkursima, zainteresovani mogu pogledati na sajtu Nacionalne službe za zapošljavanje.

MM GLAS PRESS

Докладвай за грешка на тази страница!

Докладвай за грешка на тази страница!

captcha

За Милена Миленова

Милена Миленова е родена на 06.05.1984 г. в Босилеград, където и в момента живее и работи. Висшето си образование завършва в СУ ,,Св. Климент Охридски”, специалност „Учител по география и биология”. Отново в СУ „Св. Климент Охридски”, завършва магистърска степен със специалност – „Развитие и управление на селските райони”. Активно участва в проекти в неправителствения сектор. Омъжена с две деца.

Още за четене...

Планинари от Сръбия и България изкачиха връх Самовилняк на Милевска планина

Членовете на сдружението за планинарство „Младост” от Босилеград се включиха в изкачването на връх Самовилняк …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.