Начало / Новини / Ekološka katastrofa Korbevačke reke
Foto: InfoVranjske

Ekološka katastrofa Korbevačke reke

Korbevačka reka u petak 8. februara doživela je strašnu ekološku katastrofu, jer je kroz atar ovog sela tekla maksimalno zagađena sa vodom olovno sivo-crne boje, na zaprepašćenje meštana, saznaju InfoVranjske iz izvora u ovom selu na teritoriji Gradske opštine Vranjska Banja.

– Bio je to crni petak za reku i Korbevac, gledajući našu reku kako teče obojena kao na filmovima strave i užasa, bilo je strašno i jezivo -, pričaju žitelji Korbevca.

Foto: InfoVranjske

Korbevčani sumnjaju «da je incident izazvan puštanjem vode iz akumulacije jalovine Rudnika olova i cinka «Grot» u Krivoj Feji u korito Korbevačke reke».

– Ovo se ne dešava prvi put, jer smo se i ranije suočavali sa ovakvim prizorima, bunili se, obaveštavali nadležne, ali u rudniku uvek teraju po svom, a strah od cijanida raste na području nekoliko sela kroz čije atare prolazi Korbevačka reka -, gnevni su meštani Korbevca.

Stanje katastrofe Korbevačke reke, istini za volju, potrajalo je dan-dva, ali je «olovna voda» u njenom koritu ostavila pravu pustoš, prvenstveno kada je u pitanju preživlajvanje živog sveta u ovoj nekada davno iskonski čistoj reci sa koje su čobani slobodno pili vodu bez ikakvih posledica po zdravlje.

Izvor: www.infovranjske.rs

Докладвай за грешка на тази страница!

Докладвай за грешка на тази страница!

captcha

Още за четене...

Ердоган пристига на посещение в Сърбия на 29 август

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган пристига на посещение в Сърбия на 29 август, по време …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.