Начало / Новости на српском језику / Balašević odbio da peva o Titu: Meni nedostaju ta vremena, ne ta država
Foto: YouTube

Balašević odbio da peva o Titu: Meni nedostaju ta vremena, ne ta država

Đorđe Balašević je u Splitu imao jedan od najvećih koncerata u poslednjih nekoliko godina. Iako u Split dolazi svake tri godine, Spaladium Arena bila je krcata, prenosi N1.

Čak i oni koji redovno obilaze Balaševićeve koncerte bili su iznenađeni repertoarom, a produkcija koju Balašević ima na „Baronovom balu“ nadmašila je sve ono što su njegovi fanovi viđali poslednjih četrdeset godina, otkako je na sceni.

Balašević je u Splitu svirao četiri sata, ali je publika bila neumorna. Kao i uvek Balašević je pričao s publikom, pa je prvi put progovorio o osetljivim temama i mitovima koji kruže oko njegovog imena i prezimena i njegovih stavova o ratu na području bivše Jugoslavije.

Iako nikad ne peva tu pesmu, nekolicina fanova u Splitu je tražila od Balaševića da zapeva „Računajte na nas“, pesmu posvećenu Josipu Brozu Titu, koju je napisao krajem sedamdesetih godina. Balašević je izričito odbio da peva pesmu, piše Index.

„Deco, okanite se tih tema. Večeras je tu s nama Dino Rađa, velikan svetskog sporta. Takve stvari treba da vas vesele, a ne Jugoslavija. Jugoslavija nije valjala, da je valjala ne bi se onako krvavo raspala. Mene zovu jugonostalgičarem, ali ja sam jugoplastičar. Meni nedostaje Jugoplastika, meni samo nedostaju ta vremena, a ne ta država“, rekao je Balašević, na iznenađenje mnogih.

Izvor: www.danas.rs

Докладвай за грешка на тази страница!

Докладвай за грешка на тази страница!
Още за четене...

Второ място взеха учениците на българския лицей „Васил Левски“ в конкурса за зимните обичаи на Молдова

Второ място и парична награда 800 леи (80) лева взе фолклорната група на българския лицей …

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.