Хотел на Власини зваће се „Титова резиденција“

0

Садашњи Хотел „Власина“ на Власинском језеру, чији је власник богати шеик Али Абдула Ел Макаи из Катара, после реконструкције, која само што није почела, зваће се „Титова резиденција“.

Ово је за портал Инфо Врањске потврдио Горан Анђелковић, менаџер приватизованог Хотелско угоститељског предузећа (ХУП) „Европа“ из Сурдулице и, како је сам рекао, сувласник овог предузећа.

„Овакву одлуку смо донели из два разлога: прво, јер је Тито овде боравио 1952. године, када је хотел направљен, а друго, ово име биће прави магнет за посетиоце, посебно за богату клијентелу из арапског света“, објашњава Анђелковић. Он каже да је ново име хотела његова идеја и да се у том циљу већ врше први видљиви потези.

Истина на табли постављеној на Мотелу „Језеро“ на Промаји, стрелице су постављене у супротном смеру.

„Хотел у Сурдулици смо већ мало дотерали, а овде ускоро крећемо са реконструкцијом.

О томе смо до детаља причали са менаџерима из Катара, који су овде боравили пре десетак дана“, додаје Анђелковић и скреће пажњу на основну идеју купца, шеика Али Абдуле Ел Макаиа, да хотел на Власини сутра буде један спортско-туристички центар високе категорије.

У овом процесу је нестао, боље речено префарбан је мозаик који је красио рецепцијски хол хотела Власина.

„Овде је продефиловало 200 људи, али међу њима нисмо успели да пронађемо стручњака који би извршио ревитализацију тог мозаика, па смо га зато префарбали, али ћемо у најскорије време тај простор ипак нечим садржајним употпунити“, објашњава саговорник.

Шеику Али Абдули Ел Макаиу из Катара 27. маја прошле године на аукцији, за износ од 1,8 милиона евра, продати су хотели „Србија“ у Сурдулици, „Власина“ и „Језеро“ на Власини и „Вилин луг“ у Црној Трави.

Почетна цена комплетног ХТУП „Европа“ била је 390.000 евра, а нови власник је купио 70 одсто вредности имовине.

Извор: www.vranjske.co.rs

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.