У БОСИЛЕГРАДУ 4-тог ЈАНУАРА ЋЕ СЕ ОДРЖАТИ ДРУГИ ЕКО ПРОТЕСТ „ИЗГУБИМО ЛИ ПРИРОДУ, ИЗГУБИЛИ СМО СВЕ“

0

Удружење „ЕКО-БИО-ПРАВДА“ и удружење „ГЛАС“ из Босилеграда организоваће други грађански еко протест под називом „Изгубимо ли природу, изгубили смо све“, скуп ће бити одржан 4 јануара (петак) испред хотела „ДУКАТ“ од 12:00 до 14:00 часова.

Организатори протеста најављују ново окупљање за 4 јануар (петак) где ће јасно изнети своје и ставове слободних грађана по питању животне средине, истовремено ће поставити и неколико питања, првенствено онима који су дозволили да на територији општине Босилеград продужава опасна експлоатација рудних налазишта?  Питаће ко је дао дозволе за изградњу многих МХЦ, које угрожавају флору и фауну сеоских река?  Занима их докле ће се ширити болест шума, а да се по том питању не предузима ништа? Такође их занима докле ће градска депонија загађивати ваздух свим Босилеграђанима?

Циљ еко протеста како сазнајемо је да се још једном привуче пажња и упозна шира јавност о еко проблемима, који нас окружују. Крајем 2018 године ова проблематика полако али сигурно добија и међудржавни епилог, обзиром да токови загађених река се уливају у реку Драговиштица, а она прелази на територији Р. Бугарске где постаје притока реке Струма.

Организатори протеста додају да једино од становника општине Босилеград зависи да ли ће се дозволити да продужи овакво неодговорно понашање власти на локалном али и на националном нивоу по питању животне средине, те позивају све, који деле њихове ставове о наведеним  проблемима да им се прикључе и узму учешће на другом еко протесту у Босилеграду, заказаном за 4-ти јануар.

ГЛАСПРЕСС

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.