Пројекција филма „The Merger“ у Босилеграду

0

Данас у великој сали Дома Културе у Босилеграду за све ученике старијих разреда основне школе „Георги Димитров“  и за ученике Гимназије приказан је филм – Аустралијска комедија „The Merger“ (у преводу „Онај који спаја“).

Филм је прича о инклузији и интеграцији избеглица кроз спорт. Радња филма прати и пролази све фазе и аспекте прихватања различитости и других култура, почев од негативног става и одбојности појединаца из локалне заједнице у почетку, до личног упознавања и креирања другачијег мишљења.

Филм је приказан са намером да ученике упознају са различитим причама због чега избеглице напуштају своје земље порекла и са каквим се све потешкоћама могу сусрести у новим срединама.

Пројекција филма је део програма пројекта „Заједно – Укључивање локалних заједница у подстицање међукултуралне социјалне кохезије“.  Будући да је Босилеград општина на чијој територији бораве избеглице  и мигранти, један је од 9 градова  који су укључени у посете и активности од стране организације ПИН – Мрежа психосоцијалних иновација.

Трејлер филма можете погледати на линку: https://www.youtube.com/watch?v=6XiKbbM9c3Y&t=1s

ММ ГЛАС ПРЕСС

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.