КРЕЈЕМ СЕПТЕМБРА ЗВАНИЧНО ОТВАРАЊЕ КАНЦЕЛАРИЈЕ БУГАРСКО- СРПСКОГ ЦЕНТРА У ВРАЊУ

0

Крајем септембра биће званично отворена канцеларија Бугарско – српског центра из Врања, истиче се у саопштењу БСЦ-а.

Отварању ће присуствовати и амбасадор Републике Бугарске у Србији, господин Радко Влајков, генерални конзул у Нишу проф. др Едвин Сугарев, конзул Николај Колев, председник Државне агенције за Бугаре у иностранству (ДАБЧ) Петар Харалампиев , градоначелник Врања др Слободан Стаменковић, градски већник за националне мањине и невладине оргнаизације Дејан Ивановић, представници невладиног сектора, медији, као и бројни гости и пријатељи БСЦ-а који подржавају наш рад – истиче Дарко Аначков, председник центра.

Велику помоћ у опремању канцеларије пружило је предузеће Храст из Босилеграда, на чијем челу је Стефан Костов, предузеће Трејс ПЗП Врање, као и Фондација ,,13 века Бугарска,, која ће удружењу подарити неколико радних столова, стотинак књига на ћирилици и глагољици и неколико зидних слика.

Захваљујући удружењу ГЛАС из Босилеграда, и учешћу наших представника на пројекту Форума за етничке односе из Београда, оставарили смо добар контакт како са амбасадором који је присуствовао том догађају, тако и представницима ове организације на чијем челу је Душан Јањић, истакнути политички аналитичар – додаје Аначков.

Детаљи око отварања канцеларије биће накнадно објављени, поручују из БСЦ –а.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.