ЗАВРШЕНА ЛЕТЊА ШКОЛА ФОРУМА ЗА ЕТНИЧКЕ ОДНОСЕ

0

Форум за етничке односе из Београда организовао је Летњу школу Форума за енитчке односе која је одржана на Сребрном језеру од 26. августа до 1. септембра. Пројекат је подржан од стране бугарског министарства спољних послова.

Специјални гост на отварању Летње академије за међуетнички, културни и верски дијалог био је амбасадор Бугарске у Србији, господин Радко Влајков.

Учесници програма били  су 20 младих људи од 20 до 27 година, представници националних мањина, студентских организација и политичких странака. Тренинге су водили предавачи из државних и академских институција из Новог Пазара, Суботице, Врања, Ниша и Београда, као и представници невладиног сектора из Бугарске, са Косова и из Македоније.

Главне теме за дебату биле су типологија сукоба у бившој Југославији, заштита етничког идентитета, слобода вероисповести, живот у подељеним друштвима,  етнички односи у Европској унији, миграције на Балкану и регионална сарадња.

Представнице бугарске мањине у Србији биле су Бојана Стојнев и Александра Трајковић које су заједно представљале удружење Бугарско – српски центар из Врања  и „ГЛАС“ Босилеград.

Свим учесницима и учесницама подељени су сертификати као доказ о учешћу на пројекту Форума за етничке односе.

Пре повратка учесници су посетили Голубац, а након тога пуни лепих успомена и нових познанстава вратили својим кућама.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.