ДАН СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ

0

ДАН СЛОВЕНСКЕ ПИСМЕНОСТИ 24. МАЈА У КОМБАНК ДВОРАНИ
КАРТЕ У ПРОДАЈИ НА БЛАГАЈНИ КОМБАНК ДВОРАНЕ

Овогодишњи Дан словенске писмености биће обележен 24. маја у 20 часова у Комбанк Дворани наступом водећег аматерског културно-уметничког друштва Србије „Иво Лола Рибар” и гостујућег ансамбла из Бугарске „Булгаре“. У питању је први приватни ансамбл аутентичне народне музике у Европи који је огледало бугарске традиције и народа.

Дан Словенске писмености се традиционално прославља 24. маја као сећање на дан из 863. године, када су после свечаности у част обнове Цариграда, светитељи Кирило и Методије кренули на мисионарски пут у Моравску.

О КУЛТУРНО УМЕТНИЧКИМ ДРУШТВИМА

Академско културно уметничко друштво „Иво Лола Рибар”, основано је 1944. Носилац је бројних награда и највиших признања на најзначајним међународним и домаћим смотрама.

Преко седам деценија посвећено је очувању, неговању и афирмацији традиционалних културних и уметничких вредности Србије, као и њиховој сценској презентацији у земљи и иностранству.

Са хиљаду чланова, претежно студентске и средњошколске популације, „Лола“ је данас највеће друштво ове врсте на Балкану.

Бугарски ансамбл “БУЛГАРЕ” је највећи приватни ансамбл у Европи, настао 2001. године и данас га чини 25 мушкараца и 25 жена.

Ансамбл има велику и значајну интернационалну каријеру од Јапана, Израела, Луксембурга, преко Америке, Канаде, Француске, Македоније, све до Бродвеја.

Данас, 16 година касније, имају 10о наступа годишње и постали су синоним за незаборавно искуство за оне који присуствује овом народном спектаклу, који свакога приближава култури Бугарске.

Извор: kombankdvorana.rs

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.