Бугарско – српски центар из Врања добио подршку града

0

Након одржаног састанка са градоначелником Врања др Слободаном Миленовићем, његовим замеником Ненадом Антићем и градским већником за националне мањине и невладине организиације Дејаном Ивановићем, Дарко Аначков, председник БСЦ -а  за „Глас Пресс“ истиче да је задовољан како је протекао састанак и да се нада да ће обећана подршка бити и пружена у будућности.

„Састанак који смо данас имали са представницима локалне самоуправе улива ми поверење да ће наша организација добити подршку за све активности које су у интересу Бугара у Врању, као и свих грађана и грађанки Врања и целог Пчињског округа“ – истиче Аначков.

Он додаје да је састанак отпочео његовим представљањем циљева и задатака удружења, а да се затим говорило о могућностима за сарадњу са градом.

„Градоначелник је заинтересован за организовање округлог стола у Врању, на тему придруживања земаља западног Балкана Европској унији. Остаје нам само да се договоримо око детаља. Такође, упознао сам га са предлогом пројекта из области културе којим смо аплицирали на конкурсу. Наиме, ради се о документарном филму „Чувари културног блага“ који би приказао културну баштину Врања и Ћустендила и био приказан у поменутим градовима. За овај пројекат смо добили препоруку Генералног конзулата Бугарске у Нишу. Поред тога, очекујемо и позитиван исход републичког конкурса за медије, јер смо парнтерска оргнаизација телевизији Инфо Кодал и уколико предлог пројекта буде прихваћен учествоваћемо у креирању емисије на бугарском језику“ – завршава Аначков

Према његовим речима први састанак је оставио позитиван утисак. Очекивања су велика, остаје да видимо да ли ће се све реализовати по плану.

ГЛАСПРЕСС

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.