Бесплатне књиге за ученике ОШ „Георги Димитров“ – Пројекат Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа

0
Фото: архив ГЛАС ПРЕСС

У оквиру Пројекта Набавка уџбеника и других наставних средстава за ученике основних школа, Министарство просвете планира да обезбеди бесплатне уџбенике  и друга наставна средства из уџбеничких комплекта које су школе изабрале да користе у настави. Средства ће бити обезбеђена за ученике другог, трећег, четвртог, шестог, седмог и осмог разреда у школској 2018/2019, као и које ће школе изабрати  ученике првог и петог разреда, на основу новог Плана и програма наставе учења.

План је да се обухвати што већи број ученика основних школа, кажу из Министарства.

Три критеријума је потребно испоштовати: Прво да су родитељи примаоци социјалне помоћи, други услов за остваривање права је тај да је у породици три и више ученика, који су у систему школовања. Да би се то право остварило такође је потебна потврда. Трећа могућност за остваривање права на бесплатне уџбенике имају и деца која раде по индивидуалном програму.

ОШ „Георги Димитров“  треба најкасније да до 19. марта заврши процедуру и да све податке о потребама за своје ученике достави Министарству.

ММ ГЛАС ПРЕСС

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.