Начало / Новини / У Босилеграду протест и контрапротест (ВИДЕО)

У Босилеграду протест и контрапротест (ВИДЕО)

Други еколошки протест у Босилеграду „Ако изгубимо природу, изгубили смо све“ одржан је по великој хладноћи, под притиском контрапротеста који је организовао председник општине Владимир Захаријев, уз снажно полицијско обезбеђење и велико медијско интересовање.

Недопустиво је да је полиција у Босилеграду одобрила одржавање два међусобно супростављена протеста са супротним циљевима. У исто време и на истом месту.

Оцењујући да постоји опасност од провокација, организатори протеста „Ако изгубимо природу, изгубили смо све“ су испоштовали пријављени час и место протеста и сачекали окупљање својих истомишљеника. Због ванредних околности једногласно је одлучено, да када председник Захаријев узме реч, сви демонстративно окрену леђа и преместе се испред седишта удружења „ГЛАС“. Испред канцеларије удружења, учесници су изразили протест против еколошке катастрофе. Организатори су упутили поруке двема државама и европским институцијама за поштовање еколошких прописа приликом флотације руде. Један од захтева је био да се што пре изврше мерења загађења воде, земље и ваздуха од стране независних међународних стручњака, како би се избегли могуће субјективне оцене.

Поменут је и други проблем са неконтролисаном изградњом малих хидроелектрана, које не само угрожавају, већ потпуно уништавају речне токове. Говорило се и оболелим шумама и градском сметлишту.

На протесту су били присутни и представници Риболовачког удружења „Балканка“ из Софије као и представници еколошких удружења из Ћустендила. Они су позвали грађане и грађанке Босилеграда на еколошки протест који ће се одржати 16 јануара у Софији, испред Министарства природне средине и вода.

ГЛАСПРЕСС

Докладвай за грешка на тази страница!

Докладвай за грешка на тази страница!

captcha

Още за четене...

Данните за коронавируса в Сърбия са насърчителни, заяви премиерът Ана Бърнабич

Белград, 9 август /БТА/ Сръбският премиер Ана Бърнабич заяви днес, че е в Сърбия има …

Един коментар

  1. Мирослав Краинчанић

    СВАКА ЧАСТ БОСИЛЕГРАЂАНИ, НАСТАВИТЕ ДО ПОБЕДЕ! НИСТЕ САМИ ЈАВАШЛУК ЈЕ ИЗВЕО СРБИЈУ НА УЛИЦЕ! ЈА ВОДИМ БОРБУ 3О ГОДИНА КАО ПОЈЕДИНАЦ СА ДОБРИМ РЕЗУЛТАТИМА! ЗАШТИТИО САМ ПЛОВЕЋА ОСТРВА НА ВЛАСИНСКОМ ЈЕЗЕРУ, ИЗБОРИО СЕ ЗА ТРАЈНУ ЗАШТИТУ ВЛАСИНСКЕ РЕГИЈЕ, НАЈУРИО АСТРИЈАНЦЕ СА ИЗВОРИШТА НАШЕ РЕКЕ БИСТРИЦЕ ГДЕ ЈЕ ХТЕО ДА НАПРАВИ ПИВАРУ, ПОНИШТИО САМ МУ ИЗДАТЕ САГЛАСНОСТИ, НИШКОМ ВОДОВОДУ ОСПОРИО САМ ИЗДАВАЊЕ УПОТРЕБНЕ ДОЗВОЛЕ ЗА ПОКРАДЕНА ВРЕЛА У ЉУБЕРАЂИ, И ЈОШ МНОГО ТОГА! САМО НАПРЕД ПОБЕДА ЋЕ БИТИ НАША И ЗА МОРАТОРИЈУМ НА ИЗГРАДЊУ МХЕ!!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.