САОПШТЕЊЕ СА СЕДНИЦЕ ОПШТИНСКОГ ШТАБА ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БОСИЛЕГРАД

0

На основу члана 41. став 3. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник РС”, бр. 87/2018 ), члана 17. И 18. Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуације („Службени гласник Републике Србије“ бр. 027/2020), на ванредној телефонској седниц ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БОСИЛЕГРАД доноси следећу ПРЕПОРУКУ:

1. Предлаже се и препоручује Председнику општине Босилеград увођење ванредне ситуације на целој територији општине Босилеград од 17.07.2020. године у 06.00 часова због повећаног броја пацијената са тешким респираторним инфекцијама ( тешком упалом плућа ) кад му време није, са смртним исходом, а симптоми су као код „ СОVІD 19“.

2. Предлаже се и препоручује увођење ванредне ситуације ради даљег спровођења превентивних мера, а све у циљу заштите живота и здравља становништва.

3. Препоруку доставити: Председнику општине и архиви.

4. Препорука ступа на снагу даном доношења, и биће објављена на огласној табли Општинске управе општине Босилеград

ОПШТИНА БОСИЛЕГРАД Општински штаб за ванредне ситуације Бр. 06-167/2020-1

Датум: 16.07.2020. године

КОМАНДАНТ ШТАБА

Владимир Захаријев

 

На основу члана 41. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама (,,Службени гласник РС”, бр. 87/2018 ), Уредбе о саставу и начину рада штабова за ванредне ситуације („Службени гласник Републике Србије“ бр. 027/2020 ), разматрајући тренутну епидемиолошку ситуацију на територији општине Босилеград, Општински штаб за ванредне ситуације општине Босилеград на телефонској седници одржаној дана 16.07.2020. године донео је следећи ЗАКЉУЧАК о формирању стручно-оперативног тима за праћење епидемиолошке ситуације и предузимање мера Формира се стручно-оперативни тим за праћење епидемиолошке ситуације и предузимање мера у следећем саставу:

1. Др Горан Василов, спец. Ургентне медицине, директор Дома здравља , Босилеград за руководиоца тима

2. Др Денчо Стојанчов, спец. Интерне медицине у Дому здравља Босилеград, члан тима

3. Слађан Миланов, главни медицински техничар у Дому здравља Босилеград .

Задаци стручно оперативног тима су прикупљање података и давање стручног Мишљења за процену ризика од опасности, врши стручно сагледавање стања на терену, предлаже мере за превентивно деловање, контролу спровођења датих мера, снаге и средства за ангажовање у спровођењу мера заштите и спасавања и отклањања последица од насталих појава у циљу спречавања и сузбијања корона вируса и др..

Стручно оперативни тим одговара Команданту општинског штаба општине Босилеград, а радом стручно оперативног тима руководи руководилац Тима IV Закључак доставити Именованима, Окружном штабу за ванредне ситуације Пчињског управног округа, Одељењу за ванредне ситуације у Врању, Републичком штабу за ванредне ситуације и архиви. Закључак ступа на снагу даном доношења и биће објављен на огласној табли Општинске управе општине Босилеград

ОПШТИНА БОСИЛЕГРАД Општински штаб за ванредне ситуације Бр. 06-167/2020

Датум: 16.07.2020. године

КОМАНДАНТ ШТАБА

Владимир Захаријев

 

На основу чл. 41 став 4. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Сл. гласник РС“, бр. 87/2018), чл. 13., и 53, ст. 1. тач. 4., Закона о заштити становништва од заразних болести („Сл. гласник РС“, број 15/2016 и 68/2020), Уредбе о мерама за спречавање и сузбијање заразне болести КOВИД 19 (,,Сл. гласник РС“, број 66/2020, 93/2020 и 94/2020) чл. 17. и чл. 18. Уредбе о саставу, начину и организацији рада штабова за ванредне ситуације („Сл. гласник РС“, број 27/2020), на основу процене и оцене тренутне епидемиолошке ситуације на територији општине Босилеград на телефонској седници одржаној 16.07.2020. године, ОПШТИНСКИ ШТАБ ЗА ВАНРЕДНЕ СИТУАЦИЈЕ ОПШТИНЕ БОСИЛЕГРАД доноси следећи ЗАКЉУЧАК којим се одређују превентивне мере против епидемије заразне болести КоВИД-19

1. Забрањују се окупљања у затвореном и отвореном простору више од пет лица, ако није могуће обезбедити физичку дистанцу од два метра и одговарајуће мере личне заштите.

2. У јавним парковима и игралиштима, као и током вежбања на отвореном простору дозвољено је окупљање до пет лица, уз одговарајуће мере личне заштите,

3. Свако је обавезан да користи маску у затвореном простору и да то чини на потпуно исправан начин, уз одржавање минималне дистанце од 2 метра. Обавезују се сви привредни субјекти на територији општине Босилеград да именују лица задужена за контролу ношења маски. Имена лица задужена за контролу ношења маски доставити Комуналном инспектору општине Босилеград, преко писарнице Општинске управе најкасније до 17.07.2020. године у 14.30 часова са назнаком ( За комуналног инспектора )

4. Забрањује се организовања свечаности, као и организовања спортских и других забавних манифестација.

5. Ограничава се радно време угоститељских објеката од 7.00 до 20.00 часова, с тим да у објекту може боравити највише једно лице на површини од 4м расположивог простора. Укупан број лица која могу боравити истовремено у затвореном простору угоститељског објекта мора бити видно истакнут на упазу у објекат,

6. Пуна примена свих превентивних мера у установама предшколског васпитања и образовања, а у основним и средњим школама одложити окупљања, а пријеме и др. испите организовати уз примену свих мера личне заштите (физичка дистанца од два метра, обавезно ношење маске и/или визира и рукавица

7. У јавном превозу обавезно је ношење заштитних маски, уз редовно проветравање и дезинфекцију возила,

8. Обавезно је спровођење мера заштите у козметичким, фризерским салонима, салонима лепоте, (маске и рукавице).

9.Препоручује се што чешће прање улица и јавних површина уз употребу дезинфекционих средстава, дезинфекција најмање једанпут дневно заједничких просторија устамбеним зградама као и рад од куће за све запослене у привредним субјектима, јединици локалне самоуправе, као и у свим јавним предузећима и установама уколико то дозвољава неометано одвијање процеса рада.

10. За контролу свих напред наведених мера надлежна је Комунална инспекција општине Босилеград

11. Закључак доставити: Комуналној инспекцији општине Босилеград, Окружном штабу за ванредне ситуације, Одељењу за ванредне ситуације у Врању и архиви.

12. Закључак ступа на снагу дана 17.07.2020 у 6.00 часова и биће објављен на огласној табли

Општинске управе општине Босилеград

ОПШТИНА БОСИЛЕГРАД Општински штаб за ванредне ситуације Бр. 06-167/2020-2

Датум: 16.07.2020. године

КОМАНДАНТ ШТАБА

Владимир Захаријев

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Please enter your comment!
Моля, въведете името си тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.