АНИМАТОРИ ИЗ БОСИЛЕГРАДА УЧЕСНИЦИ МЕЂУНАРОДНОГ ФЕСТИВАЛА АНИМИРАНОГ ФИЛМА „КОНСТАНТИНОВ ЗЛАТНИК“

Продукција МАНИМЕ ове године ће се својим анимираним филмом „Шериф Пера“, по сценарију Иване Миланов, такмичити на међународном фестивалу анимираног филма у Нишу. Пети по реду „Константинов Златник“ одржаће се од 26. до 29. Јула 2017.године. На фестивал је пријављен 581 филм из 65 земаља, а у такмичарском програму биће приказано 206 филмова у 5 категорија. Пројекције филмова су бесплатне и приказиваће се од 26. до 28.јула у 21h у Официрском дому, дворишту ГО Пантелеј, у Клубу Labеerint и у парку Нишке Бање.

Фестивал организују Студио цртаног филма 98 и Удружење Анима Ниш, а покровитељи су Министарство културе и информисања Р Србије, Град Ниш и ГО Пантелеј. Подршку и помоћ су дале и амбасаде Р Пољске и Словачке из Београда, а као партнери на пројектима јављају се Народна Библиотека Стеван Сремац, ГО Нишка Бања, Клуб Labeerint и ЈКП „Паркинг Сервис“ Ниш.

Ментор Љубиша Пенев најављује и фестивале у Врању и Горњем Милановцу, на којима ће бити приказивани анимирани филмови продукције Маниме, што представља велики успех младих аниматора из Босилеграда!

(Фото: Лљубиша Пенев)

И.М.

 

Докладвай за грешка на тази страница!

  captcha

  За Ивана Миланов

  Ивана Миланов е родена на 15 януари, 1990 година, в град Враня, Сърбия. Основно училище и Гимназия завършва в Босилеград. След това следва география и туризъм в Природо-математическия факултет в град Ниш и получава степен магистър. В момента живее в Босилеград. В свободно време твори поезия за деца и участва в различни фестивали и конкурси.

  Още за четене...

  Богати на витамин D храни, с които да изкарате тежката зима

  Тaкa вaжният зa здрaвeтo ни витaмин D e в ocнoвaтa нa нaшeтo блaгocъcтoяниe. Липcaтa му ни …

  Вашият коментар

  Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

  Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.